La filatèlia és cultura: la Casa Milà

La filatèlia és cultura: la Casa Milà

11 de març del 2014

L'exposició: "La Bíblia i la Filatèlia a Barcelona"

El Cercle Filatèlic Bíblic d'Alella, segueix amb el Pla d'Exposicions Temàtiques amb el tema general de “La Bíblia i la Filatèlia” per diferents llocs de la geografia del nostre país. La propera exposició tindrà lloc a la sala “ESPAI PROVENÇA” de Barcelona durant els dies 23 a 26 d’abril de 2014. Aquesta Sala multifuncional està ubicada al vestíbul de l’estació de ferrocarril del mateix nom. Al voltant de 9.000.000 de viatgers passen per davant de la sala cada any. De fet, 35.000 persones veuen l’aparador de la  Sala “Espai Provença” cada dia.



Aquesta mostra itinerant te com nucli permanent diverses col·leccions filatèliques, que juntes superen els 160 fulls amb segells, sobres primer dia, i altres signes postals, sempre relacionats amb la Bíblia. Un altre motiu per visitar l'exposició és la col·lecció de Bíblies antigues dels segles XVI al XX. Un dels exemplars destacats d’aquesta mostra es un original de la reimpressió feta a Leipzig del tom VIII de la Bíblia Poliglota d’Anvers, publicada per Benito Arias Montano en el segle XVI.


L‘inauguració de la mostra es portarà a terme el dimecres dia 23 d’abril de 2014. La cloenda serà el dissabte 26 d’abril de 2014, i l’acte inclou la conferència “Historia de la Bíblia a España” que presentarà un recorregut audiovisual des de les primeres bíblies traduïdes als idiomes vernacles a l’alba de l’era cristiana fins els nostres dies, posant especial interès en les traduccions al català.

Com en totes les mostres fetes fins ara, també s’exposen tots el signes postals editats pel Cercle Filatèlic Bíblic en las seves exposicions. Això inclou els dos llibres-guia que varen obtenir la categoria de plata en la VII EXFILCAT. Tots aquest signes postals podran ser adquirits  durant els dies de la mostra a la sala “Espai Provença” de Barcelona.

Cercle Filatèlic Bíblic
Alella, març 2014