La filatèlia és cultura: la Casa Milà

La filatèlia és cultura: la Casa Milà

3 de novembre del 2009

Crònica de la 29a Exposició filatèlica "Marenostrum" 2009 de Tarragona


"El Pati del Palau de la Diputació de Tarragona acull un any més la mostra filatèlica que tradicionalment aglutina milers d'objectes relacionats amb la filatèlia, la numismàtica i el col.leccionisme en general. Es tracta de la "XXIX Exposició Filatèlica i Numismàtica- Marenostrum 2009", que va inaugurar ahir al vespre el vicepresident de la Diputació i diputat delegat del Servei de Cultura d'aquesta institució, Albert Vallvé, i que està organitzada per la Diputació de Tarragona i per la Societat Filatèlica i Numismàtica d'aquesta ciutat. Albert Vallvé va presidir l’acte inaugural acompanyat de Josep Foix, president de la Societat Filatèlica i Numismàtica de Tarragona, i de Joan Marçal, representant de la Federació Catalana de Filatèlia. Fins al proper 4 de novembre, el públic interessat en aquesta activitat podrà visitar l’exposició, que compta amb una vuitantena de vitrines on s’exposen 25 col·leccions que han aportat els diferents participants. D’aquesta manera, en un mateix espai l’espectador pot contemplar 18 col·leccions particulars de filatèlia i altres reculls diversos i originals, que engloben des de postals fins a medalles, passant pels didals o les capses de tabac, entre d’altres.

La mostra filatèlica recull objectes de veterans del món del col·leccionisme, com Pere Valls o Ramon Martí, que any rere any presenten les seves col·leccions en aquest acte, i també recull col·leccions de participants més novells com Alexandra Núria o Josep Acero.

Cada any, amb motiu d’aquesta exposició, la Societat Filatèlica i Numismàtica de Tarragona elabora un mata-segells. El d’enguany, dedicat a Sant Magí de la Brufaganya, s’aplicarà al Palau de la Diputació al llarg dels dies que duri la mostra, i durant els vuit dies posteriors a la seva finalització, els col·leccionistes que el sol·licitin també el podran obtenir a les oficines de correus de Tarragona.

En el seu parlament, Josep Foix va agrair a la Diputació de Tarragona el suport donat a aquesta entitat tarragonina, i va assenyalar que aquesta exposició s’ha convertit en tradicional. “Enguany hi ha més filatèlics que altres anys”, va assegurar, destacant el fet que la mostra està oberta a tot tipus de col·leccions. Així mateix, Foix va demanar a la Diputació que instauri un trofeu per tal de premiar la col·lecció que més agradi als visitants, “ja que són ells els qui han d’emetre la seva opinió”.

De la seva banda, Joan Marçal va felicitar l’entitat en nom de la Federació Catalana de Filatèlia per aquesta exposició, que fa 29 anys que s’organitza i que “gaudeix d’èxit any rere any”. Així mateix, Marçal va desitjar que la mostra se segueixi organitzant durant molts temps.

Finalment, el vicepresident de la Diputació Albert Vallvé, que és al mateix temps col•leccionista i membre de la Societat Filatèlica i Numismàtica de Tarragona, va assenyalar la voluntat de la institució intercomarcal de seguir col·laborant amb l’entitat, ja que la tasca que porta a terme de foment del col·leccionisme contribueix a incrementar la cultura de la nostra terra, “col•leccionar és fer cultura”, va subratllar Vallvé. Finalment, va encoratjar l’entitat a obrir-se a tothom que s’interessi pel col·leccionisme, i els va estimular a fomentar aquesta pràctica a les escoles, amb la finalitat que els més petits s’involucrin en aquesta activitat que els és tan pròpia".

(Extret de la pàgina web: http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=41905
font:Premsa / Diputació de Tarragonapublicat: 02-11-2009)