La filatèlia és cultura: la Casa Milà

La filatèlia és cultura: la Casa Milà

3 de novembre del 2022

La Federació Catalana de Societats Filatèliques (FECAFIL) ha celebrat els seus 50 anys de la seva fundació a Vilanova i la Geltrú.

Butlletí de la 42a Expofil editat per la Penya Filatèlica

La Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú ha organitzat entre el 28 d’octubre i el 6 de novembre de 2022 la 42a Exposició filatèlica. L’acte inaugural va tenir lloc el divendres 28 d’octubre a les 6 de la tarda, amb la presència de la regidora de cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Maria Mercè Mateo,  de Joan Isern López, president de la Federació Catalana de Societats Filatèliques i de Josep Ferrer Serra, president de la Penya Filatèlica, acompanyat per membres de la Junta Directiva.


Parlaments de Joan Isern (Fecafil), Josep Ferrer (Penya) i M. Mercè Mateo (Ajuntament)

Després dels parlaments inaugurals, es va procedir al lliurament d’una placa al mèrit filatèlic per la seva llarga i dilatada trajectòria als filatelistes següents: Josep Ferrer i Serra, Antonio Moreno Pérez, Joan Cot Miralles, Josep Anton Plans Ferrer i Josep Matas Llopart.


Josep Anton Plans, uns dels homenatjats, amb Joan Isern

La 42ª Exposició filatèlica, aquesta vegada de caire no competitiu, va comptar amb una estafeta temporal de Correos, que va funcionar el dia 28 d’octubre de 18 a 21 hores. El mata-segells especial estava dedicat a commemorar els 50 anys de la FECAFIL.


Estafeta temporal de Correos. En primer terme la funcionària de Correos; darrera a l'esquerra, Antonio Moreno; al mig, Joan Isern, i a la dreta Josep Ferrer

Recordem, que aquest aniversari s’hauria d’haver celebrat l’any 2021, però no es va poder festejar per causa de la pandèmia. La Federació Catalana va ser fundada el 4 de febrer de 1971 i entre les entitats fundadores hi figura la Penya Filatèlica de Vilanova  i la Geltrú.


Plec de 15 segells Tu Sello -tipus panoràmic- que va impulsar la Fecafil amb la col·laboració de Correos l'any 2021 per commemorar els 50 anys de la seva fundació

El certamen va disposar de cinquanta quadres amb deu participants, la majoria socis de l’entitat organitzadora i també d’alguns convidats, que van oferir al públic visitant una part de les seves col·leccions. La Penya va editar per a aquesta ocasió un sobre oficial i un  butlletí de la 42a Expofil. L’exposició filatèlica es clourà el dia 6 de novembre.


Alguns dels quadres de l'exposició filatèlica

(Text i fotografies de Pere Martí Guasch. Premsa i Comunicacions de Fecafil)