50è aniversari

50è aniversari

20 d’octubre de 2015

El Cercle Filatèlic Bíblic d’Alella organitzarà l’exposició monotemàtica “El món bíblic” a Sabadell

El Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla 69), en el local conegut popularment com "les Voltes de Ca l'Oliver", al centre històric de Sabadell, acollirà aquesta nova exposició de l’entitat d’Alella, del 19 al 30 de novembre pròxims.


Aquesta exposició itinerant inclou diverses col·leccions filatèliques amb un total de més de 160 fulls que mostren segells, sobres de primer dia i altres signes postals sempre relacionats amb la Bíblia.

També es podrà gaudir d’una exposició complementària de bíblies antigues dels segles XVI al XX. Forma part d'aquesta col·lecció una reimpressió de Leipzig del tom VIII de la Bíblia Políglota d'Anvers, editada per Benito Arias Montano el segle XVI.

Tant per a la jornada d'inauguració del dia 21 de setembre, com per a la de tancament, el dia 28 de setembre, s'oferirà una conferència titulada "Història de la Bíblia a Espanya" que presentarà un recorregut audiovisual des de les primeres bíblies traduïdes als idiomes de la península en els primers segles de l'era cristiana fins als nostres dies, fent especial èmfasi en les traduccions de la Bíblia al català.L’apunt:
El Casal fou construït el 1862 per Pere Oliver. Conegut popularment com les Voltes de Ca l’Oliver, el projecte inicial de l’arquitecte Gabriel Batllevell incloïa 12 voltes. Només se’n van construir les 5 centrals, la resta no es van arribar a bastir mai.