La filatèlia és cultura: la Casa Milà

La filatèlia és cultura: la Casa Milà

17 de setembre del 2015

Commemoració del Mil·lenari de l'església monestir de Santa Maria de Lavaix

El Club Filatèlic de Lleida ens  informa que estan preparant un mata-segells especial, un segell personalitzat i un sobre, per al proper 24 d'octubre, per commemorar el Mil·lenari de la consagració de l'església-monestir de Lavaix  (1015-2015) ubicada al Pont de Suert.

L’acte de presentació del segell i mata-segells es farà a les 5 de la tarda al local nou de la Confraria de Sant Sebastià, Av. de Victoriano Muñoz, 22 d’El Pont de Suert. El mata-segellat s'efectuarà de 5 a 7 de la tarda al mateix local.
(Informació facilitada per Josep Manel Serrano, secretari del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida)
Imatge del mata-segells proposat pel Club Filatèlic de Lleida


L’apunt històric:
Santa Maria de Lavaix és un antic monestir cistercenc del municipi del Pont de Suert (Alta Ribagorça). Es troba actualment en ruïnes i la major part de l'any anegat pel pantà d'Escales. Està protegit com a bé cultural d'interès local.


Quan les aigües del pantà estan en els seus nivells alts, les restes del monestir tot just sobresurten una mica de la superfícies de l'aigua; quan baixen, s'hi pot accedir fàcilment a peu des de la boca sud del túnel de Lavaix, de la carretera N-260, on hi ha un petit espai per a deixar-hi els vehicles.