La filatèlia és cultura: la Casa Milà

La filatèlia és cultura: la Casa Milà

15 de maig del 2014

Segell personalitzat i mata-segells especial per al General Prim a Reus


EL GENERAL PRIM
Joan Prim i Prats, marquès de Los Castillejos, comte de Reus, vescomte del Bruc, Gran d'Espanya (Reus, 16 de desembre de 1814 - Madrid, 30 de desembre de 1870) fou un militar i polític progressista català, molt influent en la política espanyola del segle XIX. Va ser governador militar de Barcelona (1843), capità general de Puerto Rico (1847) i president del consell de Ministres entre els anys 1869 i 1870. Participà en la campanya del Marroc i dirigí les forces que lluitaren a la campanya de Mèxic.

En honor seu s'anomenà el passeig de Prim a Reus, així com també la rambla de Prim, la plaça de Prim, el passatge de Prim i el carrer de Los Castillejos a Barcelona.

Informació sobre el General Prim al web de l’Ajuntament de Reus:


EL GENERAL PRIM
Joan Prim i Prats (Reus, 1814 - Madrid, 1870), conde de Reus, marqués de Castillejos y vizconde del Bruch, fue un militar y político progresista español del siglo XIX que llegó a ser presidente del Consejo de Ministros de España. En su vida militar, participó en la I Guerra Carlista y en la Guerra de África y, tras la Revolución de 1868, se convirtió en uno de los hombres más influyentes en la España del momento, patrocinando la entronización de la Casa de Saboya en la persona de Amadeo I, aunque murió asesinado en Madrid poco después.


NOTA:
Ignorem si s’ha fet alguna exposició filatèlica a Reus en homenatge al General Prim. A Internet hem trobat el segell del general a la pàgina del Grup Filatèlic de Reus i, a la de Correus, el mata-segells especial. Ens hauria agradat poder donar més informació, però no ens ha estat facilitada.