Montserrat

Montserrat

22 de juliol de 2012

Exposició temàtica "la Bíblia i la filatèlia" a Alella

Després de la recent exposició a la Casa de la Cultura de Girona els passats 15 al 19 de maig, el Cercle Filatèlic Bíblic continua amb la seva roda d'exposicions temàtiques sobre "LA BÍBLIA I LA FILATÈLIA" al llarg de la geografia espanyola.

La propera exposició serà al Centre Cultural "Can Lleonart" de la vinícola ciutat d'Alella (Barcelona) durant els dies 25 d'agost a l'1 de setembre, amb el suport de l'Ajuntament d'aquesta ciutat.

Aquesta exposició itinerant té com a base diverses col·leccions filatèliques amb un total de més de 160 fulls que mostren segells, sobres de primer dia i altres signes postals sempre relacionats amb la Bíblia. També es podrà contemplar en l'exposició d'Alella, una exposició complementària de Bíblies antigues dels segles XVI al XX. Forma part d'aquesta col·lecció una reimpressió de Leipzig del tom VIII de la Bíblia Poliglota d'Anvers, editada per Benito Arias Montano al segle XVI.

Tant per a la jornada d'inauguració del dia 25 d'agost, com per a la de tancament el dia 1 de setembre, s'oferirà una conferència titulada "Història de la Bíblia a Espanya" que presentarà un recorregut audiovisual, des de les primeres bíblies traduïdes als idiomes de la península en els primers segles de l'era cristiana fins als nostres dies, fent especial èmfasi en les traduccions de la Bíblia al català.

Amb motiu d'aquesta exposició s'editaran diversos signes postals, així com el primer mata-segells commemoratiu de la ciutat d'Alella

Tots aquests signes postals, així com els anteriorment produïts pel Cercle Filatèlic Bíblic en les seves anteriors exposicions, juntament amb els dos llibres-guia que han obtingut medalla de plata a la VII EXFILCAT-2011 celebrada a Torroella de Montgrí el passat mes de novembre, podran ser adquirits durant els dies de l'exposició a Alella.

(Nota de premsa facilitada pel Cercle Filatèlic Bíblic d'Alella)