La filatèlia és cultura: la Casa Milà

La filatèlia és cultura: la Casa Milà

28 d’octubre del 2007

Crònica de la 49a Exposició filatèlica "Fires i Festes de Sant Narcís" a Girona

El vicepresident de la Diputació de Girona i el president de SOFIGI el
dia de la inauguració oficial de l'exposició (25/10(07)

INAUGURACIÓ DE LA 49a EXPOSICIÓ FILATÈLICA DE FIRES 2007
***
A les vuit del vespre del dia 25 d’octubre tingué lloc la inauguració de la
49a Exposició Filatèlica de "Fires i Festes de Sant Narcís 2007" instal·lada al claustre de l’edifici de la Diputació de Girona.
***
Amb assistència de nombrosos socis i simpatitzants de la nostra Societat Filatèlica, presidí l’acte el vicepresident i ponent de Cultura de la Diputació Sr. Roger Zamorano, acompanyat pel diputat cap de Cultura Sr. Miquel Aguirre.
***
Per part de SOFIGI ho feu el president de l’entitat Sr. Antoni J. Maqueda i pel president d’honor de la mateixa que portava també la representació del president de la Federació Catalana de Societats Filatèliques.
***
Obrí l’acte el Sr. Jiménez Maqueda dient que l’exposició d’aquest any es dedicava a l’il·lustre gironí Sr. Joaquim Pla Dalmau, a qui es va atribuir el mata-segells que s’emprarà amb motiu d’aquest certamen filatèlic i que té com a
tema “Els pintorsen la Filatèlia”.
***
També anticipà que per l’any vinent i per commemorar el bicentenari de la Guerra del Francès es farà una magna exposició hispanofrancesa, pel mes de juliol.
***
Finalitzà l'acte dedicant una salutació especial als familiars del Sr. Pla Dalmau, que estava encapçalada per la seva filla Isabel.
***
Seguí en l’ús de la paraula el vicepresident de la Diputació que agraí a la Filatèlia gironina que escollís les instal·lacions de la Diputació per exhibir les mostres de segells, manifestant que la entitat filatèlica es podia considerar com a casa seva en l’edifici de la Diputació, recordant que amb aquesta exposició ja fa deu anys consecutius que es celebra en aquest indret.
***
La Srta. Isabel Pla digué unes paraules d’agraïment perquè l’exposició d’aquest any es dediqués a honorar la memòria del seu pare.
***
Després de fer una detinguda visita als quadres on s’exposen les col·leccions, s’oferí per part de la Diputació un refrigeri als assistents.
***
Un altre any les dues entitats s’han unit per commemorar amb aquesta exposició les festes patronals de la nostra ciutat. <Crònica d'Antoni Jiménez Maqueda, president de SOFIGI>