Montserrat

Montserrat

11 de febrer de 2007

Correos dedica un segell a l'Institut d'Estudis Catalans amb motiu del seu centenari

El dia 5 de febrer es va presentar oficialment a la seu de l'Institut (Sala Puig i Cadafalch) de Barcelona, el segell que commemora els cent anys de l'IEC; el valor facial és de 0,30 € i el tiratge d'un milió d'exemplars.

A l'acte de presentació hi van assistir Manuel Rey, representant de Correos, a Catalunya; Salvador Giner, president de l'IEC, junt a altres personalitats d'aquesta Institució homenatjada; la Federació Catalana de Societats Filatèliques (FECAFIL) va estar representada pel seu vicepresident tercer, Octavi Aballí Planell, a qui acompanyava el vocal de premsa d'aquesta Federació Jordi Campderrós.

Recordem que l'Institut d'Estudis Catalans va ser fundat per Enric Prat de la Riba el 18 de juny de 1907, i és una corporació acadèmica, científica i cultural que ostenta l'autoritat normativa sobre la llengua catalana i té per objecte tant l'alta recerca científica com el conreu i la difusió de tots els camps de la ciència i la cultura catalanes.
*******
El dia 5 de febrero se presentó oficialmente en la sede del Institut (Sala Puig i Cadafalch) de Barcelona, el sello que conmemora los cien años del IEC; el valor facial es de 0,30 € y la tirada de un millón de ejemplares.

Al acto de presentación asistieron Manuel Rey, representante de Correos, en Catalunya; Salvador Giner, presidente del IEC, junto a otras personalidades de esta Institución homenajeada; la Federació Catalana de Societats Filatèliques (FECAFIL) estuvo representada por su vicepresidente tercero, Octavi Aballí Planell, a quien acompañaba el vocal de prensa d'e esta Federación Jordi Campderrós.

Recordemos que el Institut d'Estudis Catalans fue fundado por Enric Prat de la Riba el 18 de junio de 1907, y es una corporación académica, científica y cultural que ostenta la autoridad normativa sobre la lengua catalana y tiene por objecto tanto la alta búsqueda científica como el cultivo y la difusión de todos los campos de la ciencia y la cultura catalanas.